ویتامین E یک آنتی اکسیدان محلول در چربی در بسیاری از غذاها است. از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند، به سالم ماندن عروق خونی کمک می کند و در بیان ژن و سیگنال دهی سلولی نقش دارد.
هشت نوع منبع مطمئن ویتامین E به طور طبیعی وجود دارد و آلفا توکوفرول همانی است که بدن عمدتا از آن استفاده می کند.
در این مقاله، شواهدی از مزایای خاص ویتامین E را بررسی میکنیم. همچنین منابع غذایی و مکملها، از جمله تداخلات و سایر خطرات را بررسی میکنیم.
ویتامین ای چگونه کمک میکند؟
ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند - به محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد کمک می کند.
رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که به عنوان بخشی طبیعی از متابولیسم تولید می شوند. آنها می توانند باعث آسیب و بیماری شوند و به روند پیری کمک کنند.
علاوه بر این، ویتامین E برای عملکرد سیستم ایمنی، بیان ژن و پیام رسانی سلولی مهم است. به گشاد شدن رگ های خونی و جلوگیری از لخته شدن بیش از حد کمک می کند.
محققان بررسی کردهاند که ویتامین E میتواند به پیشگیری یا درمان بیماریهای خاص نیز کمک کند.
ویتامین E ممکن است فواید خاصی برای افراد مبتلا به موارد زیر داشته باشد:
بیماری عروق کرونر قلب
مطالعات مختلف منبع معتبر نشان می دهد که ویتامین E می تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن بیماری عروق کرونر قلب (CHD) کمک کند.
تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد که ویتامین E از تشکیل کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم جلوگیری می کند و بنابراین ممکن است به جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند. علاوه بر این، چندین مطالعه بالینی میزان کمتر بیماری قلبی را با مصرف بیشتر ویتامین E مرتبط می کند.
اختلالات چشمی
ویتامین E به کند شدن اختلالات چشمی کمک میکند.
سرطان
محققان اثرات آنتی اکسیدانی و تعدیل کننده ایمنی ویتامین E بر سرطان را بررسی کرده اند. به عنوان مثال، یک مطالعه قدیمی تر، منبع معتبر در سال 2002، نشان داد که مصرف طولانی مدت مکمل ویتامین E ممکن است مرگ ناشی از سرطان مثانه را کاهش دهد.
با این حال، منبع NIHTrusted هشدار می دهد که در حال حاضر شواهد کافی برای حمایت از مصرف ویتامین E برای سرطان وجود ندارد. آنها همچنین گزارش می دهند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد.
کارآزمایی پیشگیری از سرطان منبع معتبری را نشان میدهد که مردانی که ویتامین E مصرف میکنند، خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش میدهند، اما شرکتکنندگانی که مکملهای کمیاب معدنی سلنیوم را مصرف میکنند، خطر افزایشی ندارند.
به طور کلی، فرد نباید مکمل های ویتامین E یا سلنیوم را برای پیشگیری از سرطان مصرف کند، زیرا محققان به طور کامل درک نمی کنند که این مکمل ها چگونه کار می کنند.
آنها همچنین مطمئن نیستند که آیا این مکمل ها با غذاها، سایر مکمل ها و داروها تداخل دارند یا خیر.
ایمنی مکمل های ویتامین E
منبع NIHTrusted در مورد خطرات سلامتی مرتبط با مکمل های ویتامین E هشدار می دهد.
آنها به تحقیقاتی اشاره می کنند که استفاده از مکمل های ویتامین E با دوز بالا را با افزایش خطر سکته مغزی هموراژیک که ناشی از خونریزی در مغز و سرطان پروستات است، مرتبط می کند.
آنها همچنین گزارش دادند که مکمل های ویتامین E ممکن است خطر خونریزی را در افرادی که از داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین (کومادین) مصرف می کنند، افزایش دهد.
علاوه بر این، NIH منبع معتبر هشدار می دهد که مکمل های ویتامین E می توانند با ترکیبی از سیمواستاتین و نیاسین و همچنین با شیمی درمانی و رادیوتراپی تداخل داشته باشند.
بارداری و شیردهی
نویسندگان یک بررسی در سال 2015 دریافتند که تحقیقات موجود از مصرف مکمل های ویتامین E در دوران بارداری پشتیبانی نمی کند.
این تیم گزارش می دهد که این ماده غذایی به پیشگیری از مشکلات بارداری کمک نمی کند و ممکن است باعث درد شکم و پارگی زودرس غشاها شود.
تحقیقات در مورد ویتامین E و شیردهی کمیاب است. به طور کلی، هر فردی که شیر می دهد باید قبل از مصرف هر گونه مکمل با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کند.
ویتامین E را کجا پیدا کنیم
ویتامین E در بسیاری از غذاها وجود دارد و به عنوان مکمل نیز موجود است.
فرد می تواند ویتامین E را در موارد زیر پیدا کند:
- دانه هایی مانند تخمه آفتابگردان یا کدو تنبل
- روغن های گیاهی مانند جوانه گندم، آفتابگردان یا روغن گلرنگ
- آجیل، از جمله بادام، فندق و گردو
- کره های آجیل
- سبزیجات سبز رنگ، مانند اسفناج، کلم بروکلی
- آووکادوها
- فلفل دلمه ای قرمز
- انبه
بسیاری از غذاهای غنی شده مانند غلات، آب میوه ها و مارگارین
بیاموزید که ویتامین E چقدر در غذاهای خاص وجود دارد:
- تخمه آفتابگردان (1 اونس، بو داده خشک) 9.8 میلی گرم
- روغن آفتابگردان (1 قاشق غذاخوری) 5.6 میلی گرم
- فندق (1 اونس، بو داده خشک) 4.3 میلی گرم
- کره بادام زمینی (2 قاشق غذاخوری) 2.9 میلی گرم
- اسفناج (1 فنجان، آب پز) 1.9 میلی گرم
- کلم بروکلی (1/2 فنجان، خرد شده و آب پز) 1.2 میلی گرم
- انبه (1/2 فنجان، ورقه شده) 0.7 میلی گرم
چقدر در روز؟
مقدار توصیه شده روزانه یا RDA ویتامین E بسته به سن و وضعیت شیردهی فرد، منبع قابل اعتماد متفاوت است:
Age (years) | Dose (mg) | Dose in natural form (IU) | Dose in synthetic form (IU) |
1–3 | 6 | 8.94 | 13.32 |
4–8 | 7 | 10.43 | 15.54 |
9–13 | 11 | 16.39 | 24.42 |
14+ | 15 | 22.35 | 33.3 |
Pregnant | 15 | 22.35 | 33.3 |
Nursing | 19 | 28.31 | 42.18 |
خلاصه
ویتامین E یک ماده مغذی آنتی اکسیدانی مهم است که از سیستم ایمنی و سلامت خون و رگ های خونی حمایت می کند. همچنین در بیان ژن و سیگنال دهی سلولی نقش دارد.
افراد معمولا ویتامین E کافی را از یک رژیم غذایی سالم که حاوی چربی کافی است دریافت می کنند.
غذاهای غنی از ویتامین E عبارتند از آجیل، دانه ها و روغن های گیاهی. با این حال، مسائل مربوط به سلامتی که بر جذب مواد مغذی تأثیر می گذارد ممکن است باعث شود فرد دچار کمبود شود.
تحقیقات در مورد ظرفیت ویتامین E برای پیشگیری یا درمان مسائل سلامتی خاص به طور کلی متناقض است. با این حال، مطالعات بیشتر ممکن است مزایای پیشنهادی برای افراد مبتلا به بیماری قلبی یا دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را تایید کند.
هر فردی که داروی مداوم مصرف می کند باید قبل از مصرف مکمل های ویتامین E با پزشک خود مشورت کند. ابتدا مشورت با یک متخصص سرطان برای افرادی که سرطان دارند بسیار مهم است، به خصوص اگر در حال حاضر تحت درمان هستند.
پیشنهاد ما برای شما
برای خرید محصولات روی عکس آنها کلیک کنید
از داروخانه همت محصولات اصل را با اطمینان خرید کنید