اخبار

ویتامین ب5 (اسید پانتوتنیک) - (Vitamin B5 (Pantothenic acid

ویتامین ب5 (اسید پانتوتنیک) - (Vitamin B5 (Pantothenic acid

ویتامین B5 ؟؟؟؟

ویتامین B5 چیست؟

کارکرد های مهم ویتامین B5 چیست؟

کمبود ویتامین B5 چه عوارضی به همراه دارد؟

میزان مصرف روزانه ویتامین B5 چقدر است؟

چه مواد غذایی شامل ویتامین B5 میشود؟

عوارض جانبی ویتامین B5 چیست؟






ویتامین B5 محلول در آب است.این ویتامین باعث شکسته شدن چربی و کربوهیدرات باعث کمک به افزایش انرژی در بدن میشود.

همچنین باعث تقویت پوست و مو و چشم و کبد میشود.

مردم براب سنتز و متابولیز چربی ها،پروتئین ها و کو آنزیم A به این ویتامین نیاز دارند.


  • ویتامین B5 کارکرد های مهمی دارد از جمله :

تبدیل غذا به گلوکز

سنتز کلسترول

تشکیل هورمون های جنسی و استرس

تشکیل گلبول های قرمز خون


  • کوآنزیم A :

ویتامین B5 در سنتز کو آنزیم A نقش مهمی دارد.کوآنزیمA نقش مهمی در تبدیل غذا به اسید چرب و کلسترول دارد.کبد برای متابولیز کردن بعضی از داروها و سم ها به کو آنزیم A نیاز دارد.


  • سیستم هضم:

ویتامین B5 به هضم غذا کمک میکند و در استفاده بدن از ویتامین B2 موثر است.


  • مراقبت پوستی:

ویتامین B5 به عنوان یک مرطوب کننده روی پوست عمل میکند و روند بهبود در زخم های پوستی را افزایش میدهد.

تحقیقات نشان داده است که ویتامین B5 میزان آکنه و جوش های پوستی را کاهش میدهد.


  • کلسترول و تری گلیسیرید:

برخی مطالعات نشان میدهد که مصرف ویتامین B5 میتواند به کاهش کلسترول و سطح تری گلیسیرید خون یا چربی کمک میکند.


  • روماتیسم مفصلی:

برخی از تحقیقات نشان داده است افراد با روماتیسم مفصلی میزان B5 کمتری نسبت به بقیه افراد در بدنشان داشتند.


  • کمبود ویتامین B5 :

کمبود این ویتامین بسیار نادر است چون تقریبا در همه غذاها وجود دارد با این حال کمبود این ویتامین باعث موارد زیر میشود:

خستگی

افسردگی

اختلالات خواب

درد معده

حالت تهوع

استفراغ

بی حسی

گرفتگی عضلات

هیپوگلیسمی

پاهای سوزان

عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی


  • میزان مصرف روزانه ویتامین B5 :

نوزادان ۰-۶ ماه : ۱.۷ میلی گرم در روز

نوزادان ۷-۱۲ ماه : ۱.۸ میلی گرم

کودکان ۱-۳ سال : ۲ میلی گرم

کودکان ۴-۸ سال : ۳ میلی گرم

کودکان ۹-۱۳ سال : ۴ میلی گرم

خانم ها و آقایان بالای ۱۴ سال : ۵ میلی گرم

بانوان باردار : ۶ میلی گرم

بانوان شیرده : ۷ میلی گرم

  • مواد غذایی که شامل ویتامین B5 میشود:

گوشت:مرغ-اردک-بوقلمون-گوشت گاو به خصوص گوشت کبد و کلیه

ماهی:سالمون-خرچنگ-صدف

دانه ها:تمام دانه ها منابع خوبی برای این ویتامین هستند

محصولات لبنی:زرده تخم مرغ-شیر-ماست

حبوبات:عدس-نخود-سویا

سبزیجات:قارچ-آواکادو-بروکلی-سیب زمینی شیرین-ذرت-گل کلم-گوجه فرنگی

سایر منابع ویتامین B5 شامل:مخمر آبجو-بادام زمینی-تخمه آفتاب گردان-جوانه گندم-ژل رویال


  • عوارض جانبی ویتامین B5 :

دوز بسیار بالا به عنوان مثال ۱۰-۲۰ گرم در روز ممکن است باعث اسهال و افزایش خطر خونریزی شود.

ویتامین B5 میتواند با برخی داروها تداخل داشته باشد.ممکن است با جذب و اثربخشی آنتی بیوتیک تترا سایکلین تداخل ایجاد کند.

همچنین میتواند اثر برخی از داروهای آلزایمر را که به عنوان مهار کننده های کولین استراز شناخته میشوند افزایش دهد.این داروها شامل دونپزیل،ممانتین،هیدروکلراید،گالانتامین،ریواستیگمین هستند.

افرادی که از رقیق کننده های خون مثل وارفارین یا آسپرین استفاده میکنند باید در مصرف ویتامین B5 دقت کنند زیرا این ویتامین خطر خونریزی را افزایش میدهد.

خانم های باردار نباید بیشتر از ۶ میلی گرم در روز و خانم های شیرده نباید بیشتر از ۷ میلی گرم در روز از این ویتامین استفاده کنند.


ویتامین B5 را میتوان به صورت ترکیب در مولتی ویتامین ها دریافت کرد.

مکمل های ایرانی و خارجی را با اطمینان از داروخانه آنلاین همت خرید کنید .

برای خرید مکمل ها اینجا کلیک کنید.

برای خرید محصول روی عکس کلیک کنید.