اخبار

ویتامین B3 یا نیاسین - (Niacin ( Nicotinic acid , Bionic , Vitamin B3 or Vitamin PP

ویتامین B3 یا نیاسین - (Niacin ( Nicotinic acid , Bionic , Vitamin B3 or Vitamin PP
  • چرا به ویتامین B3 یا نیاسین نیاز داریم؟
  • علائم کمبود نیاسین یا ویتامین B3 کدام اند؟
  • عواملی که منجر به سطوح پایین ویتامین B3 شود کدام اند؟
  • موارد مصرف آن در پزشکی چیست؟
  • خطر و ریسک استفاده از ویتامین B3 چیست؟
  • منابع غذایی که دارای ویتامین B3 چیست؟
  • ویتامین B3 اضافی در بدن باعث چه عوارضی به دنبال دارد؟
  • نیاسین را چه مقدار مصرف کنیم؟



  • چرا به ویتامین B3 یا نیاسین نیاز داریم؟


ویتامین B3 که آن را با نام نیاسین میشناسیم،یکی از ۸ گروه ویتامین B است که در تبدیل غذایی که میخوریم به انرژی نقش دارد.
این ویتامین به استفاده پروتئین و چربی و همچنین حفظ سلامت پوست ، مو و سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
سایر مزایای ممکن برای این ویتامین خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن نشات میگیرد.
نام های دیگر این ویتامین نیکوتین آمید،اسید نیکوتینیک و ویتامین PP است.
بدن نیاسینی که نیاز ندارد از طریق ادرار دفع میکند پس چون بدن نیاسین را ذخیره نمیکند و مقدار اضافه آن را دفع میکند باید به طور روزانه به مصرف بدن برسد.
رژیم غذایی سالم برای یک فرد باید نیاز روزانه بدن به ویتامین B3 را تامین کند.


  • علائم کمبود نیاسین یا ویتامین B3 کدام اند؟


در گذشته کمبود نیاسین رایج بود اما امروزه بیشتر افراد مقدار کافی از این ویتامین را از رژیم غذایی خود جذب میکنند.
شخصی که دچار کمبود ویتامین B3 است ممکن است حالت های زیر را تجربه کند:
بثورات رنگی پوستی بر اثر نور خورشید
زبری پوست
التهاب و قرمزی روی زبان
خستگی
استفراغ،یبوست و اسهال
مشکلات گردش خون
افسردگی
سردرد
از دست دادن حافظه
در موار شدید توهم
کمبود شدید این ویتامین میتواند باعث پلاگرا شود.این وضع میتواند کشنده باشد.


  • عواملی که منجر به سطوح پایین ویتامین B3 شود کدام اند؟


رژیم غذایی کم تریپتوفان یا شرایطی که توانایی بدن برای تبدیل تریپتوفان به نیاسین را کاهش میدهد،مانند بیماری هارتناپ یا سندروم کارسینوئید.
سو تغذیه به دلیل مصرف الکل،بی اشتهایی و بیماری التهابی روده
جذب و دریافت مقدار کمی از ویتامین B2 , B6 و آهن که باعث کاهش تبدیل تریپتوفان به نیاسین میشود.


  • موارد مصرف آن در پزشکی چیست؟


در گذشته بعضی مردم ویتامین B3 را با استاتین ترکیب میکردند برای درمان و کنترل کلسترول.
با این حال بعضی مردم با استفاده از این ترکیب نتایج نامطلوبی گرفته اند.
به همین دلیل دانشگاه قلب و عروق آمریکا استفاده از این درمان را پیشنهاد نمیکنند.


  • خطر و ریسک استفاده از ویتامین B3 چیست؟


میزان B3 موجود در غذا هیچ اثر جانبی نوارد ولی مصرف دوز بالای این ویتامین به عنوان مکمل ممکن است اثرات نامطلوب داشته باشد که باعث:
بر افروخته شدن یا خارش پوست
حالت تهوع
استفراغ
یبوست
سردرد
راش پوستی
سرگیجه


  • منابع غذایی که دارای ویتامین B3 چیست؟


گوشت جگر
سینه مرغ گریل شده
سینه بوقلمون
ماهی قزل آلا
برنج قهوه ای پخته شده
غلات صبحانه غنی شده
بادام زمینی بوداده خشک
مواد غذایی که میزان زیادی تریپتوفان دارند منابع خوبی برای نیاسین هستند.
بدن برای تولید پروتئین نیاز به تریپتوفان دارد اما اگر مقدار اضافی تریپتوفان در بدن باشد تبدیل به نیاسن میشود.


  • ویتامین B3 اضافی در بدن باعث چه عوارضی به دنبال دارد؟


کاهش تحمل گلوکز و مقاومت به انسولین
حمله در افراد مبتلا به نقرس
مشکلات چشمی
افزایش خطر آسیب کبدی
مشکلات گوارشی
کاهش فشار خون که باعث از دست دادن تعادل و خطر افتادن میشود


  • نیاسین را چه مقدار مصرف کنیم؟


موسسه ملی بهداشت مقدار ۱۶ میلی گرم در روز را برای افراد ۴ سال به بالا که رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری دارند را پیشنهاد می کند.
مکمل های ویتامینB در دسترس هستند اما نیاز است قبل از مصرف با دکتر مشورت شود.

ویتامین B2 را میتوان به صورت ترکیب در مولتی ویتامین ها دریافت کرد.

مکمل های ایرانی و خارجی را با اطمینان از داروخانه آنلاین همت خرید کنید .

برای خرید مکمل ها اینجا کلیک
کنید.